štvrtok 9. februára 2012

Pre kuchára je dôležité mať správnu pracovnú obuv


Obuv ako taká má za sebou už tisícročný vývoj. Podľa niektorých vedcov, človek nechodí bosý už 40 tisíc rokov!  
Dnes môžeme nájsť rôzne druhy obuvi, na rôzne príležitosti, vyrábané z najrozličnejších materiálov so špecifickými vlastnosťami. Pri výbere správnej pracovnej obuvi neprihliadajte len na značku, ktorá je tiež do určitej miery zárukou kvality, ale pozerajte sa predovšetkým na účel  a prostredie, v ktorom budete obuv používať. V dnešnej dobe sa obuv vyrába rôznymi technológiami. Môžeme nájsť na nich rôzne materiály odlišného vyhotovenia a jedinečných vlastností. Obuv tak môžeme deliť a rozlišovať podľa veľkého množstva vlastností a kritérií napríklad podľa typu podošvy, vnútornej vložky, podľa použitého vnútorného a vonkajšieho materiálu na topánke, podľa toho, či topánka má nejaké vystuženie (na päte, špičke..), podľa výšky obuvi a tak ďalej. V neposlednej rade si tiež všímame vzhľad, lebo aj funkčná pracovná topánka okrem toho, že by mala byť v prvom rade bezpečná, môže vyzerať dobre a štýlovo. Základom pre výber vhodnej pracovnej obuvi však stále musí zostať pohodlie, funkčnosť a hlavne bezpečnosť.
Bezpečnosť na pracovisku je dôležitá, hlavne pri povolaní akým je kuchár, ktorý prichádza denne pri práci do styku s ostrými predmetmi a s vriacimi tekutinami, ktoré sa môžu na neho vyliať, alebo sa na nich môže pošmyknúť.  Preto je pre neho dôležité používať vhodnú obuv, najlepšie s protišmykovou podošvou, zosilnenými komponentmi,  aby bola priedušná, ale zároveň, aby ochránila nohu pred popálením v prípade nehody a tiež by mala byť pohodlná. 
Na stránke www.profikuchar.sk nájdete rôzne druhy pracovnej obuvi pre kuchárov, spĺňajúce vyššie uvedené kritériá. Pri jednotlivých výrobkoch nájdete podrobné informácie, ktoré vám uľahčia výber tej správnej obuvi pre vás. 

 



Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára