Thajské nože- základnú pomôcku pre dekoratívne vyrezávanie do ovocia a zeleniny carving, nájdete na www.profikuchar.sk |
Archív blogu
piatok 29. júna 2012
Starostlivosť o thajský nôž- najdôležitejší nástroj pre carving
Na to, aby vám thajský nôž vydržal čo najdlhšie a v čo najlepšom
stave, musíte im venovať aspoň chvíľku svojho času pred a po použití. Ponúkame
vám pár malých rád ako udržať váš hlavný nástroj na dekoratívne vyrezávanie do
ovocia a zeleniny v perfektnom stave. Pre dosiahnutie, čo najlepšieho
výsledku a pre jednoduchšie používanie udržujte thajský nôž stále ostrý. Je preto potrebné ho z času na čas
prebrúsiť. Thajský nôž je ostrý len z jednej strany a preto sa aj brúsi
len z jednej strany. Pre brúsenie thajského noža použite radšej jemný brúsny
papier namiesto brúsky či brúsneho kameňa, ktoré nožu skracujú životnosť čepele. Po každom použití nôž dôkladne umyte
od ovocných štiav čistou vodou, poprípade môžete použiť malé množstvo jemného
čistiaceho prostriedku. Nezabudnite nôž dôkladne utrieť od vody a pred uskladnením
potrite čepeľ troškou rastlinného oleja. Nikdy nedávajte nôž do umývačky riadu!
Tá im skracuje životnosť, pretože sú v blízkosti iného náradia, obúchavajú
sa o seba a tiež im neprospieva ani silný a dlhšie trvajúci prúd
horúcej vody. Nôž zavrite do ochranného krytu, ktorý ho chráni pred poškodením.
S thajským nožom pracujte veľmi opatrne, aby sa predišlo akémukoľvek
zraneniu.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára